Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny

Peticenemocnicesusice.cz Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny Image

INFORMACE

DATUM PUBLIKOVÁNÍ: 2004

AUTOR: Eva Pekárková

NÁZEV SOUBORU: Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny.pdf

POPIS

Charakterizuje význam a vnitřní hodnotu podzemních užitkových částí, popisuje nároky této chladumilné skupiny zelenin na prostředí a na pěstování. Seznamuje s variabilitou nejdůležitějších druhů (celer, černý kořen, křen, mrkev, pastinák, petržel, ředkev, ředkvička, řepa salátová, topinambur, tuřín, vodnice) i druhů méně známých (batáty, čistec, jam, krabilice, salsify, sevlák, šáchor, zvonek) a doporučuje výběr vhodných odrůd. Pozornost věnuje možnostem zvýšení ranosti, výnosu a kvality sklizně pomocí vhodného pěstitelského prostředí (venkovní záhon, pařeniště, fóliovník, skleník) a krytí netkanými textiliemi. Popisuje základní i speciální pěstitelské zásahy, jako je předpěstování sazenic, jednocení, bělení, způsob sklizně, uchovávání a pěstování na nať. Vysvětluje výskyt nejdůležitějších fyziologických poruch, chorob a škůdců ve vztahu k prostředí a k metodám pěstování. Text je doplněn barevnými fotografiemi a černobílými kresbami, tabulkami, názvy popisovaných druhů v pěti jazycích, vysvětlivkami základních pojmů a seznamem literatury..

Hledáte knihu Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny? Skvělé, máme tu knihu. Bylo napsáno 2004 a autorem je Eva Pekárková? Přečtěte si knihy online na našem webu peticenemocnicesusice.cz

Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny

Salát z pečené kořenové zeleniny. Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť. ... 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. ... Chci dostávat i další zajímavé a exkluzivní ...
Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny. Kdo napsal knihu Pěstujeme mrkev, ředkvičky, celer a další kořenové zeleniny? Autorem je Eva Pekárková. Hodnocení, recenze, zajímavosti a informace o knize. ČBDB.cz - Databáze knih.