Pálenka... a jej výroba

Peticenemocnicesusice.cz Pálenka... a jej výroba Image

INFORMACE

DATUM PUBLIKOVÁNÍ: 2002

AUTOR: Mikuláš Rosol

NÁZEV SOUBORU: Pálenka... a jej výroba.pdf

POPIS

Pre napísanie tejto praktickej príručky sa autor rozhodol z dôvodu absencie takejto literatúry na našom knižnom trhu. Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických nápojov by malo byť vždy spojené s kultúrou pitia. Príručka je určená všetkým tým, ktorí pochopili, že kvalitná pálenka sa dá vyrobiť len z kvalitného kvasu a na vhodnom technologickom zariadení.Z obsahu:SUROVINY K VÝROBE PÁLENKYKôstkové ovocieJadierkové ovocieIné surovinyZÁKLADY CHÉMIE PRI VÝROBE PÁLENIEKPRÍPRAVA KVASUČistenie a dezinfekcia kvasiarne a kvasných nádobPlnenie a vyprázdňovanie kvasných nádobPríprava surovín...

Pálenka... a jej výroba je skvělá kniha. Tuto knihu napsal autor Mikuláš Rosol. Přečtěte si s námi knihu Pálenka... a jej výroba na peticenemocnicesusice.cz

D E S L I K: Obilniny

Pálenka tak nemusí být pouze ze švestek, jablek či meruněk. Každá správná pálenka by měla chutnat po ovoci, z něhož byla vyrobena. V případě, že jsou chuť i aroma přebity lihem, pak se nejedná o kvalitní pálenku, které byla věnována věnována odpovídající péče.
Palírna líh nevyrábí, ale kupuje od lihovaru a skladuje jej v kamenných nádobách. Do něj sype byliny a v místnostech prosycených příjemně opojnými vůněmi roztok extrahuje a destiluje. Pálenka odtud míří do sklepů, kde zraje. Pak už následuje jen plnění do lahví a finální balení.